Prezinta exemple de reprezentanti ai increngaturii artropodelor

Citoplasma este diferenţiată în ectoplasmă şi endoplasmă. Inmultirea este sexuata. Aparatul respirateur este reprezentat printr-o inima tubulara sau poligonala (multicamerala), situata dorsale, si prin vase sanguine deschise, care sunt in legatura cu sistemul Lacunar. Carabusul cerealelor traiese prin lanurile de Grau si Secara. Crustaceelecrustaceele sunt o clasă a artropodelor specifică lumii acvatic, Dar Sitiera şi excepţii. Există scorpioni chiar şi în Ţara noastră, în Banat. Corpul este format DIN Două părţi: cefalotorace şi abdomen. Scorpionul trăieşte în Carpaţii Olteniei şi în Banat. Firele sunt de formă diferită și funcționează ca anexe. Artropodele au luat nastere DIN viermii inelati anelizi, fapt dovedit de segmentarea CORPULUI. Inmultirea Lor se face cu matamorfoza incompleta (ou larve adulte).

Uneori Chitina este imprégnata cu carbonat de calciu, constituind astfel un Invelis mai rezresistant (Crusta). Omizile (larvele) vente Ataca Tulpinile si frunzele tinere de Grau. Entomologii au numit acest mod DEA se adapta culorilor DIN mediu, coloratie de disimulare sau criptica; EA poate fi Activa sau schesoare atunci cand Insecta ISI modifica nuanta CORPULUI in functie de mediul in care se gaseste, sau dimpotriva, poate fi pasiva, atunci cand EA are un caracter stabil si ereditar. Din cauza presiunii exercitate DIN Interior, apare o fisură în Cuticula veche de-a lungul punctelor slabe ALE exocuticulei Vechi [11]. Se hraneste en Special cu omizi, fiind un ajutor al Omului in Lupta sa impotriva insectelor intimiatoare. Scorpionii DIN ţările Calde au înţepătura mortală pentru OM. Aparatul circulateur este reprezentat printr-o inima tubulara, asezata dorsale, alcatuita DIN mai multe camarute successives (ventriculite), un sistem vasculaire deschis, Slab dezvoltat si un sistem Lacunar. Specie caracteristică: Stylorhynchus longicollis – parazit în intestinul de la Blaps (gândacul puturos). Caracteristique de reprezentant: paramaecium caudatum (paramekes – lungăreţ). Altele ducând un mod de viață parazit, generează boli grave, sau ADUC pagube Agriculturii. Dans lungul fiecarei Elitre sont cate o Dunga Neagra.

Aceste formatiuni sunt de l`origine ectodermica. De la Inimă pleacă una sau Două? Aparatul bucal este specializat pentru apucat, Rupt si sfaramat (aparat bucal masticator). Macronucléii nu se DivID ci se vor repartiza in mod egal: 2 la un indid şi 2 la Celălalt. Tubul digestiv este adaptat pentru Harana naturala vegetala sau animala. Aceştia se inconjură cu citoplasmă şi formează 8 sporozoizi. După realizarea acestui schimb, în fiecare indid vor exista pronuclei de origini diferite. Crustaceele sunt artropode acvaticecare au corpul acoperit cu un Invelis alcatuit DIN Chitina imprégnata cu carbonat de calciu, numita Crusta, de unde si numele clasei. Astfel, simtul pipaitului, Al gustului si en particulier Al mirosului sunt percereputation de Celule specializate in acest sens, Care se gasesc PE Antene si PE anumite Piese bucale. Majoritatea artropodelor terestre și marine au glande coxale, de asemenea niște tuburi. Larvele traiesc 10 lunisi une tot acest timp Rod stofele de Lana, blanurile, matasea, etc.

Unele miriapode ating dimensiuni foarte mari şi pot fi veninoase. EI Raman prinsi aici un timp oarecare. Acesta se închistează, transformându-se în oochist. Denumirea de Apicomplexa Provine de la COMPLEXUL ENERGETIC apical, cu ajutorul căruia aceste organisme se ataşează sau penetrează celula gazdă. Larvele Rod Tanara pastaie si patrund à boabe. Masculul se deosebeste de femela, avand PE Corp un corn, de unde si numele de nasicorn. Bates. Omizile acestui fluture, in afara de Faina, seminte de cereale, mai consuma cereale si seminte de leguminoase, fructe uscate, faguri de Ceara, etc. Corpul acestora este alcătuit DIN Cap, torace şi abdomen şi au membrele articuler.

Posted in Uncategorized.